2014. aug 12.

Zárt égésterű tüzelő berendezések

írta: Kémény Ajtó
Zárt égésterű tüzelő berendezések

Zárt égésterű tüzelő berendezések

 

Jelenleg a legbiztonságosabbak a turbógázkészülékek,ert használatuk egyre gyakoribb. Az égéshez szükséges levegőt nem a helyiségből nyerik,hanem külön rendszeren keresztül a szabadból. Biztonságos üzemeltetésükhöz elengedhetetlen a tökéletes tömörséggel rendelkező  speciális  kéményrendszer.(A  kéményseprő-vizsgálat  során  nyomáspróbának vetik alá.) A keletkező égéstermék elvezetése és az égéshez szükséges levegőbeszívása mesterséges úton történik, belsőventilátor segítségével.

 Alapvetően kétféle rendszer létezik:

 -    Koaxiális rendszer

 

A bélelt kéménybe központosító tartókkal egy kisebb átmérőjű folytonos csövet építenek be. A füstgáz ezen a csövön keresztül távozik és az égéshez szükséges levegő pedig a külső csövön áramlik be a gázkészülékbe.

 expologo.png

Előnye,hogy a füstgáz előmelegíti a bejövő levegőt.Hátránya,hogy a levegőt mindkét irányban korlátozott teljesítményű ventilátorok áramoltatják,így hosszú kémények estén drágább,nagyobb teljesítményű készüléket kell alkalmazni,amely üzemeltetése nem túl gazdaságos.

 

ÉPíTÉSRE KÉRJEN TŐLÜNK AJÁNLATOT!

Szűcs Gábor 06 70 541 4445

Szólj hozzá

kémény szakvélemény kémény bélelés kéményjavítás kéményajtó légbevezető kémény huzat rácsos kéményajtó légbevezető ablakba turbós kémény kondenzációs kémény kémény építés kémény sapka kémény engedély kémény kivitelelzés füstcső csere füstcső tisztítható kondenzációs kéménybélelés kéménybélelés kondnzációs gravitációs kéménybélelés turbós kéménybélelés tisztítható füstcső csere