2013. júl 16.

Csökkent a kéményseprés díja

írta: Kémény Ajtó
Csökkent a kéményseprés díja

2013. július 1-jétől jelentősen, 44%-kal csökkent a kéményseprés díja a fővárosban. A legelterjedtebb hagyományos gázkémények ellenőrzéséért már csak bruttó 1.270 Ft-ot kell fizetni az év második felétől, és bizonyos esetekben a kiszállási díj is eltörlésre került.

Főváros Közgyűlés 2013. június 12-én módosította a kéményseprő sormunka közszolgáltatási díjait, így az egyes kémények ellenőrzésének díja átlagban 44%-kal csökkent július 1-jétől.

adó_pénz6.jpg

Jelentősen, 44 százalékkal csökkentek a kéményseprés díja a fővárosban 2013. július 1-jétől. A Fővárosi Közgyűlés 2013. június 12-én 26 igen, 1 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett fogadta el György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes javaslatát. A főváros február 1-jétől hatályos rendeletének módosítását a kéményseprő-ipari közszolgáltatásra vonatkozó jogszabályok változása indokolta. Míg korábban a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 347/2012. (XII. 11.) Korm. rendelet az egységnyi munkaráfordítás összegét legfeljebb nettó 4.000 forintban rögzítette, addig a július 1-jén hatályba lépő módosítás szerint a maximális összeg 2.000 forint lett. A fővárosban az idei évre megállapított 3564 forintos, kémények ellenőrzésére, tisztítására, műszaki felülvizsgálatára vonatkozó díjtétele ennek megfelelően 2.000 forintra csökkent.

Változás tovább az is, hogy, ha az ingatlantulajdonos a két meghirdetett alkalommal nem tudta biztosítani az ellenőrzés feltételeit, azaz a kéményseprő nem tudott bejutni az ingatlanba, a kötelezően 30 napon belül igénybe vett pót ellenőrzés után a jogszabályváltozások értelmében az ügyfélnek nem kell a kiszállási díjat megfizetnie.

forrás: kemenysepro.hu

Szólj hozzá

jogszabály díj kémény eladó főváros kéményseprő kéményseprés csökkenés csökkent rezsicsökkentés kéményajtó forgalmazás díjváltozás kémény ellenőrzés kéményseprő-ipari szolgálat sormunka kéményajtó eladó kéményajtó beépítés kéményseprői díj kéményseprő díj változás kéményseprő díj díjcsökkenés