2015. jan 19.

Kémény Építése!

írta: Kémény Ajtó
Kémény Építése!

Nyitott égésterű tüzelőberendezések!

 

Az ilyen típusú készülékeknek külön égéstermék elvezetéssel rendelkeznek, és a helyiségből nyerik az égéshez szükséges levegő-utánpótlást.
Pl.: kéménybe kötött konvektorok, falra szerelt kombi cirkó, vízmelegítő, padlón álló kazánok
Hazánkban a lakosság többsége ilyen készülékeket üzemeltet. A keletkező füstgázokat természetes huzatú kémény vezeti el. A huzat létrejöttét és annak fenntartását a kéményben áramló meleg égéstermék adja. A természetes huzatú kémények fontos tartozéka az áramlásbiztosító, más néven huzatmegszakító /deflektor/. Feladata, hogy az égési folyamatot és az égéstermék áramlását függetlenítse a kéményben időjárás hatására bekövetkező ingadozásoktól. Ha a huzat nagyon megnövekszik, ezt mérsékli az áramlásbiztosító huzatmegszakítással. Abban az esetben, ha a huzat rövid időre lecsökkenne a berendezés biztosítja a torlódó égéstermék kiáramlását a szabad térbe. A huzat erejét csökkenthetik a járat belső felületének egyenetlenségei, a járat irányának változása okozta súrlódás, ezért ezeket fontos kiküszöbölni. A járat keresztmetszetének növelésével a huzat és a beszívott levegő mennyisége növelhető.

gaz_05.jpg

 

 

Cseréltesse kis a régi szabálytalan füstcsövét.

Amennyiben a tüzelőberendezés és az égéstermék-elvezető közötti összekö-
tő elem (füstcső) rossz állapotú, nem megfelelően rögzített, vagy nem rendelkezik
tisztítónyílással, égéstermék elemzésre alkalmas mérőcsonkkal, akkor
azt javítani, korszerűsíteni, cserélni, illetve pótolni kell.

Forrás: FŐKÉTÜSZ 

 

Kérjen  ajánlatot!!!

 

Szűcs Gábor 06 70 541 4445

 

 

 

Szólj hozzá

kémény rozsdamentes kéményseprő kéménybélelés kandalló szénmonoxid kémény bélelés füstcső égéstermék monoxid kéményajtó kéményseprés rendelet kéményajtó beépítés szerelt kémény szén-monoxid érzékelő füstcső csere nyitot szerelt kémény építés konenzációs kéménybélelés kéménybélelés Budapest Kondenzációs kémény