2013. júl 02.

Kémény, füstcsatorna és füstelvezetés

írta: Kémény Ajtó
Kémény, füstcsatorna és füstelvezetés

 

Kémény, füstcsatorna és füstelvezetés


26. § (1) A kéményt, a kéménytoldót, a füstcsatornát és a technológiai berendezés egyéb égéstermék-elvezetőjét nemzeti szabvány szerint nem éghető anyagból és úgy kell kialakítani, hogy az gyújtási veszélyt ne jelenthessen.
(2) Gázüzemű tüzelő-, fűtőberendezésekhez, ha azoknak a füstgáz hőmérséklete nem haladja meg a 200 °C-ot, nem éghető anyagú kéménybe legalább nehezen éghető anyagú béléscsövet szabad elhelyezni.
(3) Olyan kéményt nem szabad használni, amelynek falába éghető anyagú épületszerkezet van beépítve, amelynek műszaki állapota nem megfelelő, amelynél a jogszabály, nemzeti szabvány szerinti vizsgálatot és tisztítást nem végezték el.
(4) Gázüzemű fűtőberendezést csak olyan kéményhez szabad csatlakoztatni, amely arra megfelelő minősítéssel rendelkezik.

info04.jpg


(5) A kémény használaton kívüli bekötő és tisztító nyílását nem éghető anyaggal hézagmentesen lezárva kell tartani.
(6) A koromzsák és a tisztító ajtót állandóan zárt állapotban kell tartani.
27. § (1) Füstelvezetésre csak jól összeillesztett, nem éghető anyagú, az égéstermék legmagasabb hőmérsékletén is megfelelő szilárdságú füstcsövet szabad használni.
(2) A füstcsövet 1,5 méterenként, de legalább egy helyen, fémbilinccsel az épületszerkezethez kell rögzíteni, és a kéménybe jól illesztetten (hézagmentesen) kell csatlakoztatni. A füstcső és a rögzítőbilincs a környezetére gyújtási veszélyt nem jelenthet.(3) Az ,,A'' és ,,B'' tűzveszélyességi osztályba tartozó helyiségen füstcsövet átvezetni nem szabad.
(4) Az égéstermék elvezetéséről úgy kell gondoskodni, hogy az gyújtási veszélyt ne okozhasson.

További érdeklődés esetén pedig bátran ajánljuk WEBÁRUHÁZUNKAT ahol további fontos kiegészítőket találhattok!

Szólj hozzá

jogszabály veszély tűz veszélyes robbanás ablak fém ajtó kémény csatorna füst biztonsági eladás szilárd rozsdamentes fűtés forgalmazás beépítés tisztító elvezetés hőszigetelt minősített nemesacél béléscső égéstermék korrózióálló szigetelt fütőberendezés saválló kéményajtó kamin koromzsák kémény elvezetés füst csatorna gázüzemű kéménytoldó tisztító nyílás tüzveszélyes égéstermék-elvezető kaminajtó